Boeken

Boeken van (onder meer) mijn hand:

Reisgids Nicaragua

Ik schreef de eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua. Uitgeverij Elmar gaf deze gids in 2007 uit in haar serie reishandboeken. Een nieuwe druk verschijnt begin 2018.

Flaptekst:
Steeds meer reizigers ontdekken naast Costa Rica nog een ander land rijk aan natuurschoon, namelijk Nicaragua. Dit land heeft een grote variëteit aan landschappen. Behalve talrijke vulkanen heeft het bergen, meren en rivieren. De stranden zijn uitgestrekt en nog niet overspoeld door toeristen. De bos- en mangrovegebieden herbergen een uitbundige flora en fauna. Daarnaast kan de bezoeker genieten van de Spaans-koloniale erfenis. Steden zoals Granada en León huisvesten prachtige gebouwen uit deze vervlogen tijd. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er volop onbetreden paden te gaan. Aan de onontdekte oostkust leven verschillende etnische minderheden vaak nog dicht bij de natuur. En in het noordwesten van het land waant men zich aan het einde van de wereld. Dit is de streek van de kliffen en mangrovewouden.

Jolanda Breur maakte een langdurige en intensieve reis door het land. Daardoor bevat dit boek een schat aan nog niet eerder gepubliceerde informatie. Naast de toeristische trekpleisters beschrijft zij gebieden die voorheen niet in reisgidsen opgenomen waren. Dit maakt de eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua een uniek boek over een uniek land.

Pers
Deze eerste Nederlandse reisgids kan dat land in elk geval een stuk toegankelijker maken. Overzichtelijk gepresenteerd (en vormgegeven!) bevat zij de gebruikelijke reisinformatie, vrij veel handige kaartjes, kleurenfoto’s, kaders met informatie.
[St. Ned. Bibliotheek Dienst]

Het boek is volledig in kleur: dit zorgt ervoor dat het een genot is erdoorheen te bladeren en de mooie foto’s te bekijken.
[St. Vriendschapsband Utrecht-Leon]

Full colourgids boordevol informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil kunnen vinden. Bondige en up-to-date informatie en voor de geïnteresseerde lezer veel achtergrondverhalen. Duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie. Mooi vormgegeven boek met een heldere indeling.
[Cosmox]

Lezer
Ik heb heel erg veel plezier gehad van en prima informatie gevonden in deze reisgids. De informatie is bijzonder uitgebreid en de kaarten zijn goed van pas gekomen omdat die in Nicaragua moeilijk te vinden zijn.
[Lenie Oudshoorn]

Reisgids Nicaragua - Jolanda Breur
De eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua.

Reishandboek Nicaragua

 

TE GAST IN Nicaragua

Ik schreef mee aan de uitgave Nicaragua in de serie Te gast in…

Te gast in Nicaragua - Jolanda Breur

 

TE GAST IN Nicaragua

 

ZZP’ers: marktvernieuwers of marktverziekers?

Zeven collega-journalisten en ik onderzochten de standpunten en achterliggende belangen rond zzp’ers. Zijn deze zelfstandigen met recht wars van beknottende regelgeving, of eindigen ze toch als ‘zwakzinnigen zonder pensioen’?

ZZP'ers

ZZP’ers: marktvernieuwers of marktverziekers?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *