Cookie- en privacybeleid

 

Als je mijn website bezoekt of contact met me opneemt, dan deel je persoonsgegevens met mij die ik bewerk en bewaar. Hieronder lees je wat dat inhoudt.

 

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Ik verwerk persoonsgegevens wanneer je mijn website bezoekt of contact opneemt door te mailen, te bellen, een reactie achter te laten op de site, je daar aan te melden, geld over te maken of je in te schrijven voor de nieuwsbrieven.

Het gaat dan om één, enkele of alle van de volgende persoonsgegevens: voor- en achternaam, e-mailadres, adresgegevens, telefoonnummer, bankrekeningnummer en informatie die je met mij deelt in correspondentie of per telefoon.

Anoniem verwerkt en opgeslagen worden: het IP-adres, locatiegegevens, de naam van de browser, het besturingssysteem en de serviceprovider die je gebruikt, activiteiten op mijn website en door derden je surfgedrag over verschillende websites heen.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk.

Met deze website heb ik niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact op via mijn e-mailadres, dan wordt deze informatie verwijderd.

 

Waarom verwerk ik jouw persoonsgegevens?

Ik verwerk persoonsgegevens om contact met je te kunnen onderhouden per e-mail, telefoon of post en bezoekersgedrag te analyseren om mijn website verder te verbeteren. Daarnaast om aan wettelijke verplichtingen te voldoen zoals voor belastingaangiften. Derden die beperkt toegang hebben tot persoonsgegevens zijn de hoster van mijn website en de uitgever van de software voor nieuwsbrieven. Dit zijn de gegevens die je zelf hebt achtergelaten op de site of bij aanmelding.

Ik verkoop je gegevens niet door aan anderen en gebruik ze niet om bezoekersprofielen samen te stellen. Ik neem geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat zijn besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

 

Hoe lang bewaar ik jouw persoonsgegevens?

Ik bewaar persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Voor persoonsgegevens die nodig zijn bij belastingaangiften geldt een bewaartermijn van minimaal zeven jaar.

 

Cookies of vergelijkbare technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Naast functionele en analytische cookies gebruiken derden op deze website tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Ze maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren.  Zo heeft deze site deelknoppen om berichten te kunnen delen via sociale media als LinkedIn, Twitter en Facebook. Deze knoppen zijn codes die gebruik maken van cookies. Zij onthouden dat je bent ingelogd, zodat je dat niet opnieuw hoeft te doen wanneer je een bericht deelt. En mogelijk gebruik ik embedded content die op deze website wordt ontsloten, maar op andere sites wordt gehost, zoals filmpjes via YouTube en Vimeo. Wat deze partijen met cookies en persoonsgegevens doen, vind je terug in hun privacyverklaring:

Vimeo

Google / YouTube

Facebook

Twitter

Linkedin

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten of aboutcookies.org

 

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus en heb passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via mijn e-mailadres.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je kunt je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen. Daarnaast kun je toestemming voor de gegevensverwerking intrekken of bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en kun je een verzoek indienen om de persoonsgegevens die ik van je heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar mijn e-mailadres. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit om je privacy te beschermen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek.

Met een klacht kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Nog vragen? Stuur me een mail.

 

Jolanda Breur