Onze snel veranderende samenleving roept prangende vragen op. Wat verstaan we onder vrijheid, wanneer is een leven voltooid, hoe gaan we om met kunstmatige intelligentie, wat houdt de Nederlandse identiteit in en wie zijn we eigenlijk zelf?

Nu grote verhalen als traditionele religies en politieke ideologieën hebben afgedaan, liggen antwoorden niet voor het oprapen.

Cultuur

Met een cultuurwetenschappelijke achtergrond en een journalistieke invalshoek ontrafel ik onze zoektocht naar die antwoorden. Hoe geven we een zinvolle draai aan ons leven en welke invloed heeft deze praktijk op onze cultuur en andersom?

Hiervoor spit ik door onder meer sociologisch, filosofisch, antropologisch en psychologisch onderzoek, dompel me onder in vakliteratuur en bevraag experts over de manier waarop we zingeven.

Daarover publiceer in media als Trouw, Filosofie Magazine en Vrij Nederland, en via Reporters Online in Blendle. Wil je mijn onderzoek steunen?

Gratis artikelen

Doneer dan een bedrag naar keus en ontvang onderzoeksupdates en een toegangscode voor alle artikelen. Een jaar lang lees je de gepubliceerde artikelen én de verhalen die nog gaan verschijnen. Met jouw bijdrage help je mij als zelfstandig journalist en cultuurvorser dit onderzoek mogelijk te maken. Veel dank!