Boek over zingeving

Wat is zin en hoe cultiveren we die? Daarover gaat mijn boek dat in de steigers staat. De basis is een cultuurfilosofisch afstudeeronderzoek naar betekenis geven en zin ervaren. Daarnaast sprak ik er als journalist afgelopen vijftien jaar over met experts uit verschillende disciplines.

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan.

Lees hier verder over het onderzoek.

 

Boeken van (onder meer) mijn hand:

Reisgids Nicaragua

Ik schreef de eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua. Een nieuwe, geüpdatete editie verscheen maart 2018 in de serie reishandboeken van Uitgeverij Elmar. Elmar gaf ook de eerste editie in 2007 uit.

 

Flaptekst:

Steeds meer reizigers ontdekken naast Costa Rica nog een ander land rijk aan natuurschoon, namelijk Nicaragua. Dit land heeft een grote variëteit aan landschappen. Behalve talrijke vulkanen heeft het bergen, meren en rivieren. De stranden zijn uitgestrekt en nog niet overspoeld door toeristen. De bos- en mangrovegebieden herbergen een uitbundige flora en fauna.

Daarnaast kan de bezoeker genieten van de Spaans-koloniale erfenis. Steden zoals Granada en León huisvesten prachtige gebouwen uit deze vervlogen tijd. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er volop onbetreden paden te gaan. Aan de onontdekte oostkust leven verschillende etnische minderheden vaak nog dicht bij de natuur. En in het noordwesten van het land waant men zich aan het einde van de wereld. Dit is de streek van de kliffen en mangrovewouden.

Jolanda Breur maakte een langdurige en intensieve reis door het land. Daardoor bevat dit boek een schat aan nog niet eerder gepubliceerde informatie. Naast de toeristische trekpleisters beschrijft zij gebieden die voorheen niet in reisgidsen opgenomen waren. Dit maakt de eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua een uniek boek over een uniek land.

 

Pers:

‘Deze eerste Nederlandse reisgids kan dat land in elk geval een stuk toegankelijker maken. Overzichtelijk gepresenteerd (en vormgegeven!) bevat zij de gebruikelijke reisinformatie, vrij veel handige kaartjes, kleurenfoto’s, kaders met informatie.

[St. Ned. Bibliotheek Dienst]

Het boek is volledig in kleur: dit zorgt ervoor dat het een genot is erdoorheen te bladeren en de mooie foto’s te bekijken.

[St. Vriendschapsband Utrecht-Leon]

Full colourgids boordevol informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil kunnen vinden. Bondige en up-to-date informatie en voor de geïnteresseerde lezer veel achtergrondverhalen. Duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie. Mooi vormgegeven boek met een heldere indeling.’

Cosmox

 

Lezer:

‘Ik heb heel erg veel plezier gehad van en prima informatie gevonden in deze reisgids. De informatie is bijzonder uitgebreid en de kaarten zijn goed van pas gekomen omdat die in Nicaragua moeilijk te vinden zijn.’

Lenie Oudshoorn

 

Reisgids Nicaragua - Jolanda Breur
De eerste Nederlandstalige reisgids over Nicaragua.

 

 

Recensie boeken Bol.com:

‘Deze handzame reisgids voor Nicaragua, het hart van Midden-Amerika, bestaat uit drie delen: 1. achtergrondinformatie over o.a. land, bevolking, geschiedenis, politiek en cultuur; 2. praktische informatie voor, tijdens en na de reis, met o.a. adressen, vervoer, geld en gezondheid; 3. de bezienswaardigheden, verdeeld over het noorden, noordwesten, noordoosten, zuidwesten en tenslotte het eiland Ometepe, natuurreservaat en nationaal historisch en cultureel erfgoed, en de Corn Islands.

Bevat daarnaast een register, een woordenlijst en verspreid door de gids kaarten en plattegronden in kleur. Dit handzame formaat past bijna in je broekzak en geeft praktische tips en nuttige informatie over Nicaragua. Door de gids heen zijn gekleurde kadertjes opgenomen met nog meer achtergrondinformatie. De gids is sterk geactualiseerd t.o.v. de vorige uitgave uit 2007. Een aanrader voor de reiziger naar de Republiek Nicaragua.

Redactie’

 

TE GAST IN Nicaragua

Ik schreef mee aan de uitgave Nicaragua in de serie Te gast in…

Te gast in Nicaragua - Jolanda Breur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *