Heb jij het gevoel maar wat rond te dobberen, omdat je niet goed weet wat je wilt? En heb je daardoor het idee kostbare tijd te verliezen? Je bent er een van velen. In onze moderne en snel veranderende samenleving valt volop te kiezen. Ga je vanavond Netflixen of sporten met een collega? Nog een keer daten met je nieuwbakken geliefde of tijd om door te swipen? Blijf je zzp’en of waag je toch een kans in de sollicitatieprocedure voor die droombaan? Een keus lijkt soms definitief, alsof er geen weg terug is. We zijn als de dood aan het eind van ons leven spijt te hebben van wat we deden of nalieten. Die keuzestress viert hoogtij en kan verlammend werken.

Focus

Met wegvallende traditionele kaders verloren we ook onze vaardigheid duurzaam zin te geven. We hoppen van de ene activiteit naar de andere en onze relaties liggen regelmatig onder de loep. Sinds twaalf jaar onderzoek ik met een cultuurwetenschappelijke achtergrond en een journalistieke invalshoek de manier waarop we zin geven aan ons leven. Begonnen op de redactie van dagblad Trouw sprak ik met vele wetenschappers, dompelde me onder in vakliteratuur én in de praktijk. Boeddhistische retraites in onder meer Birma, een reisgids schrijven in Nicaragua, duikles geven, reisleiden, een late carrièreswitch: gezocht heb ik zelf ook. Soms met lood in mijn schoenen, maar vaak met plezier. En altijd met een onverbeterlijke gedrevenheid.

Cursus zingeving

Die kennis en ervaring deel ik graag met jou. In deze cursus zingeving van zeven modulen neem ik je mee in de wereld van betekenis en zin. Eén digitale module kost je circa 3 uur en je bepaalt zelf wanneer en waar je met ze aan de slag gaat. Waarom doe jij wat je doet?

Binnenkort kun jij starten met Zin in je leven! Wil je een seintje krijgen als de cursus online gaat? Of lees je graag blogs over praktische zingeving?

Laat je e-mailadres dan hier achter.

Doe dat ook als je meer wilt weten over de mini-sabbatical in het Franse Vézelay. Daar gaan we ermee aan de slag.

Vragen? Stuur een mail of bel!

Jolanda

Cursus zingeving