Onze snel veranderende samenleving roept prangende vragen op. Zeker nu die door een gezondheidscrisis op de kop staat. Wat verstaan we onder vrijheid, wanneer is een leven voltooid, hoe gaan we om met kunstmatige intelligentie, wat houdt de Nederlandse identiteit in en wie zijn we eigenlijk zelf?

Cultuur

De antwoorden liggen niet voor het oprapen sinds grote verhalen als traditionele religies en politieke ideologieën op hun retour zijn. Nieuwsgierig naar wat we daarmee verloren, streek ik twaalf jaar geleden neer op de redactie religie & filosofie van dagblad Trouw. Inmiddels ontrafel ik zelfstandig met een cultuurwetenschappelijke achtergrond en een journalistieke invalshoek onze zoektocht naar die antwoorden. Hoe geven we nu een zinvolle draai aan ons leven en welke invloed heeft deze praktijk op onze cultuur en andersom?

Daarvoor studeerde ik af op betekenis geven en zin ervaren vanuit een cultuurfilosofisch perspectief, spit ik door onder meer sociologisch, filosofisch, antropologisch en psychologisch onderzoek, dompel me onder in vakliteratuur en bevraag experts uit verschillende disciplines.

Hierover publiceer ik in media als Trouw, Filosofie Magazine en Vrij Nederland, en via Reporters Online in Blendle. Ook geef ik lezingen en workshops. Een boek staat in de steigers.

Onderzoek steunen?

Waardeer je mijn werk? En wil je weten welke rol zingeving speelt in ons leven en de maatschappij? Doneer dan een bedrag naar keus. Zo help je mij als journalist en cultuurvorser verder te werken aan een onderzoek en kwaliteitsartikelen hierover. Veel dank!