Spirituele reis – Wanneer deed jij voor het laatst een stap terug? Om je werk te overzien, bewust van je kinderen te genieten of je leven in perspectief te zetten? In de hogedrukpan die onze samenleving is, hebben we al nauwelijks tijd om opzij of achterom te kijken. Life goes on en snel ook.

Onrust viert voor velen hoogtij. Wat zoeken, willen of verlangen we? Kom er maar eens achter terwijl de trein voortdendert en mogelijkheden je overspoelen. Daarom gaan we hiermee aan de slag tijdens een vijfdaagse in het Franse Vézelay. Ontdek jouw koers en waarden op het Bourgondische platteland en laat je inspireren op plekken waar velen je voor gingen om er vorm aan te geven.

We verblijven met maximaal tien deelnemers in twee landelijke huizen aan een snelstromende rivier. Het gemoedelijke dorpje Saint Père ligt aan de voet van de beroemde heuvel van Vézelay, een plaats die al eeuwen van heinde en ver reizigers trekt.

Scroll door voor meer info

Bezinningsvakanties
Onze verblijfplaats in Vézelay. Op de achtergrond de heuvel met basiliek Sainte-Marie-Madeleine.

Zingeving

Tijdens deze vijfdaagse vol verhalen en workshops onderzoeken we hoe we ons leven in een zinvol kader zetten. Daarnaast kun je genieten van natuur, cultuur en de smaakvolle maaltijden die kok Rogier met lokale producten bereidt. Liever je eigen plan trekken? Geen probleem, het programma is facultatief. De prachtige omgeving biedt volop mogelijkheden en na een uurtje wandelen ben je in het hart van Vézelay.

 

Praktische info voor deze spirituele reis

Bekijk hier de huizen.

Datum: 27 oktober tot 3 november.

Prijs: 495 euro, incl. verblijf, maaltijden en programma. We stimuleren carpoolen.

 

Volgende keer mee? Stuur me een mail voor meer info.

 

Dit gaan we doen 

 

Wie ik ben

Als journalist met een cultuurwetenschappelijke achtergrond ben ik al twaalf jaar gefascineerd door de manier waar op we zin geven. We doen het allemaal, we kunnen niet zonder en toch zijn we er ons vaak amper van bewust. Zonde. Juist omdat betekenis als een rode draad door ons dagelijks leven loopt, kunnen we er iets moois van maken. De kennis en ervaring die ik hierover opdeed, goot ik in de online cursus zingeving Zin in je leven. Een boek komt eraan.

 

 

Wie Koert is

Mijn collega Koert van der Velde leerde ik kennen op de redactie van Trouw, waar hij ruim twintig jaar werkte. Hoe kunnen we spirituele of religieuze ervaringen cultiveren? Hij promoveerde op een onderzoek hiernaar en schreef verschillende boeken. Samen organiseren we jaarlijks een meerdaagse workshop in Frankrijk, waarbij we met maximaal tien deelnemers en een kok onderzoeken hoe we ons leven in een zinvol kader zetten. Koert komt al jaren in Vézelay en kent zowel de omgeving als haar geschiedenis op zijn duimpje.

 

 

De omgeving

Bezoek kastelen, meren, schilderachtige dorpjes, Keltische tombes, grotten en een waterval. De heuvelachtige streek leent zich goed voor korte en langere wandelingen door uitgestrekte bossen en velden. Over oude paden en paadjes kun je van dorp naar dorp lopen. Het gebied is onderdeel van natuurpark De Morvan, waar industrie verboden is. In de enorme bossen ten oosten van Vézelay zit het vol met groot wild. Midden in het bos ligt een Romeins tempeltje. En vergeet de befaamde Bourgondische keuken niet.

 

Mee?

Vragen over deze zingevingsvakantie?

Stuur een mail en/of we bellen!

 

Lees ook: