Je leven uitbesteden: hoe zinvol is dat?

 

De afwas uitbesteden aan de vaatwasser. Je weet inmiddels niet beter. Kinderen naar de opvang; een verademing. Maar een au pair inhuren kan ook. Net als een personal trainer, een tuinman en een glazenwasser. En vergeet de werkster niet. Zo hou je meer tijd over voor leuke dingen. Of voor je werk, want je bent ambitieus.

Uitbesteden

Maar word je er gelukkig van? En is je leven uitbesteden wel zinvol? Hierover werd ik geïnterviewd voor een mooi artikel in Het Financieele Dagblad

 

Je leven uitbesteden

 

Meer in het FD

4 gedachten over “Je leven uitbesteden: hoe zinvol is dat?

 1. Maria Trepp Beantwoorden

  Ikzelf heb altijd en bewust gekozen voor NIET uitbesteden. Niet omdat de kleine dingen zo gelukkig maken, of omdat ik niet hoef productief te zijn, maar omdat alles uitbesteden complexiteit en tempo van het leven verhoogt. Als je wilt uitbesteden en daarbij anderen goed en fair behandelen en betalen ben je enorm veel tijd en energie kwijt.

  • JB Bericht auteurBeantwoorden

   Inderdaad, dat is ook een kant. Het lijkt me een aspect van de voldoening die je kunt ervaren als je het zelf doet. Je ziet gelijk het resultaat van je eigen handelingen. Geeft een gevoel van overzicht op je omgeving, rust.

 2. Inge Nieuwenhuis Beantwoorden

  In dit kader vraag ik me voor mezelf weleens af: ‘welk ‘gedoe’ nodig ik uit in mijn leven? En dan kom ik erachter dat langzamer, minder, zorgvuldiger en aandachtiger heel veel voldoening geven in een dag.

  • JB Bericht auteurBeantwoorden

   Dat merk ik ook, Inge. En het grappige is dat de wereld dan gewoon door draait. Heel laagdrempelig dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *