Misstanden in sekten onder de radar

Bij Sektesignaal kun je terecht met meldingen over misstanden in gesloten groepen. Om die te bestrijden ging het meldpunt dit jaar nauwer samenwerken met de autoriteiten. Wat doet het meldpunt en hoe raak je in zo’n situatie verzeild?  

1 thought on “Misstanden in sekten onder de radar

 1. Mieke Beantwoorden

  Ik reageer even op het artikel over sektesignaal. De reden dat mensen geen melding durven te doen is dat ze het vertrouwen in de politiek zijn verloren. Aangezien kerk en staat gescheiden is dit land heeft het weinig nut om er melding van te doen.
  Mijn man en ik zijn lid geweest van een sektarische gemeenschap in Amersfoort. Wij zijn jaren lang misbruikt en dan ging zelfs door na ons vertrek. Dit heeft mij bijna en mijn man zijn leven gekost (kanker door een overdosis electromagnetische straling, rookverslaving en werken met gifstoffen). Vanaf begin werden wij bespioneerd en gevolgd. Beide werkgevers, (medische) zorgverlening en hulpverlening werden ook op de hoogte gebracht, konden ons volgen en misbruikte ons beide (waarvan ik het meest).

  Ik heb diverse meldingen gedaan bij sektesignaal en de politie maar kennelijk wordt het gewoon in de doofpot gestopt. Vaak als ik contact op neem wordt er niet eens geluisterd, kappen ze me af of gaan er niet in discussie over. Ook de hulpverlening doet helemaal niets.

  Ik ben erachter gekomen waarom ik geen stap verder kom. Er zijn heel wat mensen waar ik contact mee had die mij kunnen volgen middels dental (of tand) spy software en/of apps. Die kunnen letterlijk volgen wat ik doe en waar ik me bevind.
  Zowel sektesignaal als de politie doen helemaal niets. Het gaat er in dit land om dat je met bewijzen moet komen. Aangezien dit om geestelijk misbruik gaat nemen ze me niet serieus en beweren dan dat het tussen mijn oren zit of dat ik aan psychoses lijdt. De hele sektesignaal is gewoon geld verspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *